
Sushi Making Class in Tsubata-machi
February 12th 2017 (Sun.)
10:00 AM
●Maximum Number of Participants:15 people
●Participation Fee:None (Free)
●Registration Deadline:January 20th 2017
*Depending on how quickly spots fill up, registration may be closed earlier than the above date.
Participants will be selected through a strict review of applications by the event hosting organization.
Foreign residents in Ishikawa Prefecture, how would you like to experience making, tasting, and enjoying traditional Japanese sushi with guidance from a professional sushi chef?
Participation is open to any foreign residents in Ishikawa Prefecture!
●Menu: chawanmushi (steamed egg custard), tempura, futomaki sushi roll, 7 types of sushi, clam soup. (the chawanmushi and clam soup is made with bonito soup stock.)
* Up to 3 people may be entered in one application
*A phone number is required for application, so for applicants who do not have a phone number please apply with someone who does.
*The class will be led mainly in Japanese.
●Date and Time:February 12th 2017 (Sun.) 10 AM – 12 PM
●Location:Inoue Community Plaza (Inoue Community Center)/Tsubata Town
On the day, there will be a shuttle bus from Tsubata station to the community center.
Please gather in front of Tsubata station by 9:30 AM.
Participation Requirements: Be a Foreign Resident of Ishikawa Prefecture
Participants under 18 must be accompanied by a parent or guardian.
As a general rule,host families of exchange students are not eligible to participate. However,host families may accompany their exchange students to the venue.
*Applicants with Facebook or Instagram accounts will be prioritized.
*Participants over 20 years old will be served a sample of Tsubata specialty Nihonshu from Kuze Brewery.
We will be notifying your acceptance via e-mail to the address registered during application.
Event hosted by: Tsubata Town Commerce and Industry Association Youth Department
〒929-0326河北郡津幡町字清水チ326番地3
TEL:076-288-2131 FAX:076-288-2134

Sushi Chef/Instructor : Kanamori yukio
After training at famed Osaka Japanese restaurant "Kandagawa" he now works as the 3rd generation successor of his family sushi restaurant "Mimasu"
寿司職人/講師: 金森幸男(32)
大阪の有名日本料理店「神田川」にて修業後、実家の寿司店「美満寿」にて三代目としてあとを継ぎ、寿司と和食を中心に提供し活躍中
開催場所Location: 井上コミュニティプラザ(井上公民館)
Inoue Community Plaza (Inoue Community Center)
〒929-0334
石川県河北郡津幡町川尻レ7番地1
寿し体験in津幡町

寿し体験in津幡町
●参加者人数:15名様限定
●参加費:無料
●応募締め切り:2017年1月20日
*応募人数がそろい次第、応募を締め切らせて頂く事もあります。
参加者決定はイベント主催側による厳正な抽選によって決定致します。
石川県にお住まいの外国人の方へ、プロの指導の元、日本伝統のお寿司を実際に「握る」「味わう」「楽しむ」を体験してみませんか。
参加資格は石川県内にお住まいの外国人の方なら誰でもOK!
●当日のメニュー
茶碗蒸し、天ぷら、花柄の太巻き、寿司7貫、ハマグリのお吸い物、カツオ出汁/その出汁で茶碗蒸しやお吸い物を作ります
参加エントリーフォームはこちらから/Registration Form
*1エントリーにつき3名まで参加可能です。
*エントリーの際に電話番号が必須項目になりますので、
*当日は日本語による料理指導が基本となります。
●開催日時:2017年2月12日(日) 午前10時~正午(昼12時)まで
●開催場所:井上コミュニティプラザ(井上公民館)/津幡町
*当日は津幡駅より送迎バスにて会場までご案内致します。参加者の皆様は午前9:30までに津幡駅に集合ください。
●参加資格:石川県内にお住まいの外国人の方。18歳未満のお方は保護者と同伴でご参加ください。
*Facebookやinstagramのアカウントをお持ちの方は優先されて選ばれます。
*20歳以上の参加者は津幡町特製品の久世酒造から日本酒が振る舞われます。参加者決定の通知は参加エントリーに登録したメールにて返信致します。
主催/津幡町商工会青年部
〒929-0326河北郡津幡町字水チ326番地3
TEL:076-288-2131 FAX:076-288-2134
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Katharine Jeanbaptiste (金曜日, 03 2月 2017 01:52)
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